Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti se nanaša na to, kako so informacije o vas zbrane, shranjene, uporabljene in objavljene, ko se prijavite na našo spletno stran, naročite na naše e-novice ali nas kontaktirate skozi spletni obrazec ali preko e-maila.

 

Upravljalec podatkov

Upravljalec podatkov, kot je definiran v Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (GDPR) in Direktivi o varstvu podatkov:


Metrel d.d.
Ljubljanska cesta 77, 1354 Horjul, Slovenia
Telefon: +386 (0)1 75 58 200
Fax: +386 (0)1 75 49 226
E-mail: metrel@metrel.si

 

Osebni podatki in njihova uporaba

Da lahko snamete določene datoteke, sprejemate naše e-novice ali nas kontaktirate preko spletnega obrazca morate dati sledeče podatke:Da lahko snamete določene datoteke, sprejemate naše e-novice ali nas kontaktirate preko spletnega obrazca morate dati sledeče podatke:

  • Ime
  • Priimek
  • Podjetje
  • Naslov
  • Telefon
  • E-mail naslov

Ti podatki omogočajo Metrelu, da obdela vaše naročilo oziroma vam posreduje informacije, ki jih rabite. Če nam ne posredujete omenjenih podatkov vam ne moremo pošiljati e-novic ali pravočasno odgovoriti na vaša vprašanja glede naših produktov ali storitev.

Metrel spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vestno zbiral, hranil in rokoval z vašimi osebnimi podatki. Ampak, morate se zavedati, da ima naša stran povezave do drugih spletnih strani, ki niso povezane z Metrelom in zato izjavljamo, da nismo odgovorni za morebitno škodo, ki bi nastala ob uporabi informacij ali storitev na drugih spletnih straneh.

Predani smo celoviti spletni varnosti in zato uporabljamo standardno tehnologijo za varovanje zaupnosti informacij osebne narave. Trudimo se, da so vaši osebni podatki varni na našem sistemu, vendar je narava interneta takšna, da je težko zagotoviti popolno (100 odstotno) varnost in da spričo tega ne moremo zagotoviti popolne varnosti informacij, ki nam jih posredujete. Kljub temu bomo še nadalje nadgrajevali naše varnostne ukrepe z novimi tehnologijami ko bodo te postale dostopne.

 

Deljenje podatkov s tretjimi osebami

Lahko se zgodi, da bomo delili vaše podatke v sledečih primerih:

  • Z našima hčerinskima podjetjema v Veliki Britaniji in Nemčiji.
  • Z našima hčerinskima podjetjema v Veliki Britaniji in Nemčiji.
  • Z distributerji/poslovnimi partnerji v vaši državi.
  • S prodajalci, svetovalci in ostalimi ponudniki storitev, ki rabijo dostop do tovrstnih podatkov za izvedbo storitev v našem imenu.
  • Z ostalimi tretjimi osebami, ki rabijo te podatke za izvedbo storitev, katere ste vi zahtevali.
  • Če ugotovimo, da ste kršili našo politiko zasebnosti ali druga pravila ali da zaščitimo naše pravice ali pravice drugih.

Poleg tega lahko delimo skupne informacij ali informacije brez identitet na osnovi katerih vas ni mogoče identificirati.

 

Privolitev

Osebni podatki, ki ste jih posredovali v namene prejemanja e-novic, dostopa do določenih datotek ali katerihkoli drugih Metrelovih spletnih storitev so obdelani v skladu z vašo izrecno in nedvoumno privolitvijo na osnovi članka 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR).

Vi podate svojo privolitev za obdelovanje vaših osebnih podatkov s strani Metrela, ko klinknete »Pošlji sporočilo« na spletnem kontaktnem obrazcu ali »Ustvari račun« na strani za ustvarjanje uporabniškega računa. Lahko umaknete vašo privolitev ali se odjavite od prejemanja naših e-novic ali drugih oblik elektronske komunikacije s klikom na povezavo za odjavo v nogi vsake elektronske komunikacije, ki jo dobite iz strani Metrela, ali če nas kontaktirate na naš e-mail (marketing@metrel.si). V tem primeru ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov v namene elektronske komunikacije. Ta umik vaše privolitve ne vpliva na pravni vidik obdelave vaših osebnih podatkov pred tem.

 

Vaše pravice

V skladu z GDPR zakonodajo imate pravico dostopa do, popravkov, brisanja in prenosa vaših podatkov ali omejitve obdelovanja le-teh iz kakršnegakoli razloga. Imate možnost kadarkoli pregledati in popraviti vaše osebne podatke skozi vašo osebno stran ali tako, da nas kontaktirate. Imate pravico ugovora na to, kako so obdelovani vaši podatki, kadarkoli.

Če hočete uveljavljati vaše pravice v povezavi z vašimi osebnimi podatki ali podati formalno pritožbo v zvezi s tem, kako Metrel ravna z vašimi podatki in jih obdeluje, nas lahko kontaktirate na marketing@metrel.si. Vaša zahteva/pritožba bo obravnavana v skladu z GDPR.

Če ste mnenja, da je obdelava vaših podatkov kršila katerekoli zakone v zvezi z varovanjem podatkov, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (naslov: Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, fax: 01 230 97 78, e-mail: gp.ip@ip-rs.si).

 

Čas shranjevanja podatkov

Metrel hrani vaše podatke samo tako dolgo, kolikor je potrebno za pošiljanje e-novic, odgovarjanje na vaše vprašanje ali zagotavljanje katerekoli storitve na naši spletni strani za katero ste se registrirali oziroma naročili.

V primeru, da nočete več prejemati naših sporočil ali se odjavite ali umaknete vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov v te ali katerekoli druge namene, bomo mi blokirali vaše podatke v našem sistemu in jih ne bomo več uporabljali za karkšnokoli obliko elektronskega komuniciranja. Ob tem se zavedajte, da je čas shranjevanja podatkov mogoče podložen zakonskim predpisom (npr. računovodstvo, davki ipd.). Zakonodaja pokriva obvezen čas hranjenja in zavezuje Metrel, da izbriše osebne podatke po poteku časa shranjevanja podatkov.

 

Izjava o omejitvi odgovornosti

Metrel ne zagotavlja, da je vsebina na pričujoči spletni strani natančna, celovita, zanesljiva in ažurna ali brez napak. Metrel ni odgovoren za tiskarske ali druge napake v besedilih ali slikah na pričujoči spletni strani. Metrel si ravno tako pridržuje pravico da spremeni določen ali ves material (na pričujoči spletni strani) ali spremeni, prekine ali odstrani katerokoli funkcionalnost na pričujoči spletni strani brez predhodnega obvestila in brez obveznosti do vas.

Uporaba piškotkov

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

 

Kaj je piškotek ?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.

Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

 

Prednosti piškotkov

Ob uporabi istega računalnika ( tablice ali telefona ) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja.

Piškotki, ki jih uporablja naše spletno mesto, so zabeleženi v spodnji tabeli. Lastni piškotki so piškotki, ki jih naša stran potrebuje za delovanje. Ti piškotki niso namenjeni zbiranju vaših osebnih podatkov ali katerih koli drugih podatkov preko katerih bi vas lahko prepoznali pri ponovnem obisku. Kot taki ne zahtevajo vaše eksplicitne privolitve za namestitev in jih namestimo ne glede na to, če se strinjate z namestitvijo piškotkov ali ne. Piškotki za spremljanje statistike obiskanosti prav tako namestimo brez vaše izrecne privolitve. Ponudnik spremljanja statistike je Google preko storitve Google Analytics. Podatki o analitiki se pred pošiljanju Google-u anonimizirajo, prav tako pa ne dovolimo dostopa do podatkov osebju Google-a. Ostali piškotki so piškotki tretjih strani. Teh ne nameščemo dokler se ne strinjate z njihovo namestitvijo.

 

Seznam piškotkov na Metrelovi WEB strani:

Piškotek

 

Opis

 

Ponudnik 

 

Rok trajanja 

PHPSESSID

 

Ohranja podatke o brskanju in omogoča boljše in lažje delovanje spletne strani

 

Lastni piškotek

 

Ena ura

_ga, _gat

 

Pomaga spremljati obiskanost spletnih strani in način uporabe, da lahko spletne strani še izboljšamo.

 

Google (preko domene telodrom.com)

 

Dve leti (_ga),
10 minut (_gat)

pnv_agree_cookies

 

Ohrani informacijo o seznanjenosti s piškotki in zasebnostjo

 

Lastni piškotek

 

Eno leto

_utma, _utmb, _utmc, _utmt_player, _utmz, player, vuid

 

Omogoča ogled Vimeo video vsebin

 

Vimeo (preko domen player.vimeo.com in vimeo.com)

 

Dve leti (_utma),
Pol ure (_utmb),
Do konca seje (_utmc),
10 minut (_utmt_player),
Pol leta (_utmz),
Eno leto (_player),
Dve leti (vuid)

bt2, vc, di2, dt, loc, ssc, ssh, sshs, uid, uit, uvc, lang

 

Piškotke namesti ponudnik vtičnikov za deljenje vsebin preko socialnih omrežjih Addthis

 

Addthis (preko domene addthis.com)

 

Dve leti (di2, loc, uid, uvc, vc),
En mesec (dt)

Kdt, external_referer, auth_token, _twitter_sess, _ga, _gat, guest_id, remember_checked_on

 

Piškotke namesti Twitter. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Twitter.

 

Twitter (preko domene twitter.com)

 

Od do konca seje do deset let

Csm, datr, fr, locale, p, c_user, lu, presence, s, xs, csm, pl, sb

 

Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook.

 

Facebook (preko domene .facebook.com)

 

Do konca seje (p, presence),
Dva meseca (c_user, csm, fr, pl, s, xs),
Dve leti (datr, lu, sb)

Apisid, consent, hsid, nid, otz, sapisid, sid, ssid

 

Piškotke namesti Google. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Google Plus.

 

Google (preko domene apis.google.com)

 

Od konca seje do 22 let

Account_chooser, apisid, consent, gaps, hsid, lsid, nid, otz, sapisid, sid, ssid, _utma, _utmz

 

Piškotke namesti Google. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Google Plus.

 

Google (preko domene accounts.google.com)

 

Od konca seje do 2 leti

Apisid, consent, hsid, login_info, nid, pref, sapisid, sid, ssid, visitor_info1_live, ysc, _ga, dkv, pr5vL.resume 

 

Piškotke namesti Youtube. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko spletnega mesta Youtube.

 

Youtube (preko domene youtube.com)

 

Od konca seje do 22 let

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če si želite ogledati vaše trenutne nastavitve glede nameščanja piškotkov v vaš brskalnik ali želite vaše nastavitve spremeniti, kliknite na povezavo spodaj (za vaš spletni brskalnik):

  • Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
  • Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
  • Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
  • Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
  • Opera: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/